11.11.11

foto welvaartsmachine

Info

11.11.11 in 5 minuten

Pierre Claver uit Burundi vecht voor gerechtigheid voor zijn volk. 
De Congolese Passy helpt jonge vrouwen opkomen voor hun rechten.
En Maxima uit Peru gooit haar leven in de strijd tegen de bouw van een nieuwe, vervuilende mijn. 

Wij geloven dat echte verandering vertrekt vanuit mensen. Daarom zetten we onze schouders onder doeners zoals Maxima, Passy en Pierre Claver. 

We willen dat er wat beweegt!

Om ervoor te zorgen dat mensen in Noord, Zuid, Oost en West een menswaardig leven leiden, moet er nog veel gebeuren. Daarom doen we ook veel. Elk jaar gaan duizenden vrijwilligers in heel Vlaanderen op pad om geld in te zamelen. Tegelijkertijd voeren wij campagne en mengen we ons in het debat, zodat er blijvend iets kan veranderen. 

Het is ons dan ook niet om noodhulp te doen: wij zijn geen eerste hulp bij rampen, maar bouwen aan de lange termijn. Wij zetten partnerships op met mensen die leven in moeilijke omstandigheden, maar voluit gaan voor beter. Hun projecten willen we versterken, zodat hun inspanningen zo veel mogelijk anderen vooruit stuwen.

Als lokale 11.groep stellen we graag onze werking voor, aangevuld met de Welvaartsmachine, een project van Rooftoptiger en 11.11.11, met financiële steun van de Europese Unie.

De Welvaartsmachine is een installatie met begeleiding door 2 performers, over de impact van klimaatverandering in het Zuiden.  Het is de opvolger van de IK-BOKS, waarmee we in het verleden reeds op Ubuntu stonden. Onze performers spelen van 14u tot 15u30 en van 16u tot 17u30.

Boodschap
SDG 13: Klimaatactie
Type
Workshop
Dag
Zondag
Tijdstip
13:00 - 18:00