Animatie & Wereldmarkt

Ubuntu Festival is meer dan podiummuziek: verschillende gratis workshops, muzikale optochten, wereldmarkt, straatanimatie, vertellingen en documentaires. Allen vertolken onze inhoudelijke boodschap van duurzaamheid, solidariteit en toegankelijkheid. We hebben een aanbod voor alle leeftijden, van jong tot oud. Er zijn geen inschrijvingen vooraf.

Wereldmarkt

Ook dit jaar plannen we weer een kleurrijke uitgebreide wereldmarkt dat een mix is van sociale organisaties, vzw’s en commerciële standhouders die producten van over de hele wereld aanbieden. Eigen gemaakt snuisterijen, Afrikaanse textiel en kledij, Oosterse producten, Latijns-Amerikaanse hebbedingetjes. Er is voor ieder wat wils of gewoon om lekker gezellig op rond te kuieren.

Op het festival wordt voor aan de togen en foodstands gebruik gemaakt van een cashless betaalmiddel. Je kan geen aankopen doen met deze kaart bij de standhouders van de wereldmarkt. Enkel bij drank en eet stands moet je betalen met de betaalkaart van het festival. 

Workshops

Ubuntu Festival vzw voorziet een aanbod aan actieve educatieve animatie. Geef je ogen de kost, steek zelf je handen uit de mouwen, laat je hersenen werken en beleef de inhoudelijke boodschap waar Ubuntu Festival voor staat met heel je lijf. Workshops zijn doorlopend geopend: zaterdag 13u-19u, zondag 13u-18u. Deelnemers stappen vrij in. Je kiest wanneer je instapt en gaat door wanneer je wil. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie.

Kinderdisco

Op zaterdag kunnen de kinderen zich volledig laten gaan op de beats op hun maat. Meer info in de Line-up van zaterdag van zodra beschikbaar.