Ubuntu Festival

Ubuntu Festival is een gratis toegankelijk, familiaal muziekfestival in het park van Boom met een focus op de duurzame organisatie en een sterk inhoudelijk aanbod. Naast een aantrekkelijke muzikale programmatie kunnen bezoekers, jong en oud, deelnemen aan meer dan 30 workshops en randanimatie over duurzaamheid, toegankelijkheid, recyclage, upcycling, solidariteit, verdraagzaamheid, SDG’s  en nog zo veel meer.  Daarnaast kan je op ons terras, in de prachtige omgeving van het park, genieten  van frisse dranken en lokale bieren. Een veelzijdige aanbod aan Foodstands bieden in geval van een grote of kleine honger voor ieder wat wils.

Praktisch

Na een samenwerking van 3 jaar met vzw de Kaaimannen waarbij Ubuntu Festival plaats vond op de kaai in Boom. Verhuisde vorig jaar het festival naar het Boomse park. Meteen werd duidelijk dat een festival zoals Ubuntu veel beter tot zijn recht komt tussen de bomen en op het gras. Ondertussen is het festival een nieuwe weg in geslagen en is het aan zijn 5de jaargang toe!

Bij Ubuntu zijn we zeer sterk bezig rond duurzaamheid. Met de fiets naar ons festival komen past dan ook perfect in dat plaatje. Wij voorzien een grote fietsenparking vlak bij het festival waar u uw een-, twee- en drie- en sommige vierwielers met een gerust hart kan achterlaten.

Ook met het openbaar vervoer komen is een goed idee. Er is zijn verschillende haltes rond het park. De dichtstbijzijnde halte bij de hoofdinkom is “Kerselaarlaan (op A12)”

Voor degenen die niet anders kunnen is met de auto komen ook een optie. Er zijn genoeg parkings in de buurt. Gelieve uw auto niet wildweg ergens te parkeren.

Toegankelijkheid

Wij besteden extra veel aandacht aan toegankelijkheid voor iedereen, zo voorzien wij elk jaar vb een rolstoelpodium. Contacteer ons gerust voor meer info!

Verzorgingsruimte

Zo voorzien wij ook een verzorgingsruimte. Hier kan je rustig borstvoeding geven, een papje opwarmen, een luier verversen of je verschonen bij een accidentje. Deze ruimte bevindt zich op het terrein aan het hoofdpodium, links van de infostand.